Over Stalkist


Veel van jullie kennen Stalkist al een poosje van de gekleurde kunststof kisten en de stoere concourskasten.

Maar wie zit er nu eigenlijk achter dat Stalkist?

Mijn naam is Annemieke Breedveld-Kleijn, ik heb Stalkist opgericht in 2015. Het begon met die kunststof kisten, doordat er regelmatig gevraagd werd of ik ook iets kon leveren om zadels in te vervoeren kwamen daar niet veel later de op maat gebouwde concourskasten bij. Vanuit mijn carrière in de muziekindustrie was dat best een logisch vervolg. Ik had al connecties in de flightcase branche en met mijn ervaring in de paardensport kon ik goed inhaken op de vraag naar maatwerk.

Ik heb echt een zwak voor flightcases, ze zijn zo lekker rock & roll met die aluminium profielen 🤘🏻

Medio 2021 heb ik het besluit moeten nemen te stoppen met de kunststof kisten en heb ik een poosje alleen de verhuur aangehouden. Toch bleef ik het leuk vinden om concourskasten te ontwerpen en ik merkte dat er nog steeds behoefte was aan maatwerk en verhuur. Door motiverende gesprekken met huurders ging het weer kriebelen. Dus, samen met een nieuwe bouwer, een oude rot in het vak, specialist in het maken van flightcases die de hele wereld over gaan met o.a. artiesten en bands, heb ik medio 2023 naast de verhuur ook de maatwerk concourskasten weer opgepakt. 

Onder het motto “een degelijk en origineel volledig in Nederland vervaardigd product” probeer ik zover mogelijk alle onderdelen uit Nederland te halen. Zo worden de kasten gebouwd in Nieuwerkerk a/d IJssel, komen de hoezen uit Rotterdam, de zadelsteunen worden hand gelast in Krimpen a/d IJssel, en de wielen komen uit Breda. Op deze manier hebben we de productie voor het grootste gedeelte helemaal zelf in de hand, korte lijnen met fijne partners.

Waar ik blij van word is stoere, functionele en exclusieve producten voor de paardensport ontwerpen en laten bouwen.”

Annemieke Breedveld-Kleijn.

Met mijn grote vriend Olin (Olaf x Patijn)